Stichting Kansrijk gaat samen met Buurtonderwijs Limburg de belangstelling meten voor nieuwe Buurtscholen en Buurtcolleges in Noord en Midden Limburg.
Kansrijk en Buurtonderwijs hebben de handen ineen geslagen en werken samen met lokale buurtteams aan het realiseren van bijdetijds onderwijs.
Stichting Kindcentrum Kansrijk is opgericht in 2019 heeft in juni 2022 voor 4 Buurtscholen - in Meijel, Roermond, Venlo, en Venray - plus 3 Buurtcolleges - in Nederweert, Sittard en Venlo - initiatieven ingediend bij DUO.
Het bestuur van Kansrijk wordt gevormd door Sara Nieuwenhuis - Peeters, Rutger Nieuwenhuis en Corné Lenders.
Buurtonderwijs is een beweging die krachten bundelt van ouders en (onderwijs)professionals. De buurtteams werken aan het realiseren van hun eigen school en teamleden werken ook buurtoverstijgend samen aan onderwijs, processen en organisatie.
Buurtonderwijs is een beweging die in 2017 is aangeslingerd door Jos de Blok en Ard Leferink van Buurtzorg. Marij Dings, Odilia Rens en Monique Bueving zijn buurtgenoten van het eerste uur die nog steeds doorzetten, Bert Schroën heeft zich in 2020 aangesloten.
In september 2021 is het eerste Buurtcollege geopend in Panningen. Het initiatief voor Buurtcollege Agora Maas en Peel is in 2017 ontstaan. Door de steun van ouders met verklaringen voor 281 kinderen is het schijnbaar onmogelijke waargemaakt. Deze openbare Agora school is bestuurlijk onderdeel van Stichting LVO geworden. De school is gestart met 58 leerlingen en lopende het schooljaar zijn hier 12 leerlingen bij gekomen. Komend schooljaar 22-23 biedt het Buurtcollege Agoriaans onderwijs aan 125 leerlingen verdeeld over 2 locaties. Het is mooi om te zien hoeveel vertrouwen er was bij de opstart en dit in een schooljaar tijd behoorlijk gegroeid is.
Designed with
Free Web Site Builder Software